Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Utworzono dnia 24.05.2018
Czcionka:

Wypełniając wymogi Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  Kierownik  Gminnej Biblioteki Publicznej w Leśmierzu, informuje, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych oraz danych Państwa dzieci jest Gminna Biblioteka  Publiczna w Leśmierzu;

2) Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się pisemnie, pocztą tradycyjną na adres Leśmierz 25, 95-035 Ozorków, lub e-mail:

biblioteka@d-edu.pl;

3) Pani/Pana dane osobowe oraz dane Państwa dzieci przetwarzane w celu korzystania ze zbiorów bibliotecznych, na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a RODO;

4) Zgodnie z art. 8 ust. 1 RODO przetwarzanie danych osobowych dziecka, które nie ukończyło 16 lat, jest możliwe wyłącznie w przypadkach, gdy zgodę wyraziła lub zaaprobowała osoba sprawująca władzę rodzicielską lub opiekę nad dzieckiem oraz wyłącznie w zakresie wyrażonej zgody;

5) Kategorie wymaganych danych osobowych: imiona i nazwisko, adres do korespondencji, PESEL, nr telefonu kontaktowego, adres e-mail, status zawodowy: osoby uczące się, pracujące, pozostałe.

6) Pani/Pana dane oraz dane Państwa dzieci nie będą udostępniane innym  podmiotom;

7) Pani/Pana dane osobowe oraz dane Państwa dzieci nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;

8) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem koniecznym, a konsekwencją braku zgody będzie odmowa zapisu do biblioteki.

9) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

10) Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych a od 25 maja 2018 r. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

11) Pani/Pana dane oraz dane Państwa dzieci nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

Nasza placówka

Zegar

Kalendarium

Październik 2018
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Imieniny

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 8

W poprzednim tygodniu: 18

W tym miesiącu: 42

W poprzednim miesiącu: 68

Wszystkich: 1511